Laddar...

Stalon Ljuddämpare

Stalon är en svensk tillverkare av högkvalitativa ljuddämpare. Stalon tillverkar sina ljuddämpare i Malgomaj i Norrland och har en modern produktion. Stalons sortiment av ljuddämpare är mycket brett och är ibland marknadsledande tillverkare i Sverige. 

Stalon W serien är en bred serie ljuddämpare som täcker de flestas behov i såväl kaliber som gängor. 

Lillebror Stalon Victor är en nyare serie ljuddämpare som har en mindre diameter och låg vikt. Den är tänkt att användas från .222 till 6.5mm men fungerar även på 308W. 

Stalon har även en stor mängd tillbehör till sina ljuddämpare, bland annat kan byta fronter som kan ge en annan dämpning och läng på ljuddämparen, den licenspliktiga delen är bakstycket. På så vis kan man täcka fler kalibrar med samma ljuddämpare förutsatt att man har samma gänga på vapnen. Det går även att sätta på en längre front med större dämpning när man vill ha minimal mynningsflamma och maximal dämpning vid exempelvis vakjakt. 

Förutom de extra fronterna så kan man också sätta på ett öppet riktmedel på ljuddämparen, det kan vara en fördel med ett fiberoptiskt korn när jakten blir riktigt snabb i täta såtar. Förutom nämnda tillbehör finns även gängskydd, monteringspasta och mirageskydd m.m.

Certifierad e-handel